top of page

Charlene: speelt

Theater

Theater

Misschien dat mijn liefde voor optreden begon tijdens carnaval op de kleuterschool, toen ik Madonna was, inclusief moedervlek met oogpotlood.

Misschien begon het bij de mini playbackshow, waar ik genoot van de schijnwerpers maar ook besefte dat ik die mevrouw wilde zijn die de dansjes maakte, de choreografe. Ik werd al snel gescout voor de dansacademie.

Vier keer per week van de basisschool naar het conservatorium. Ik vond het heerlijk, leerde er discipline en misschien iets te streng zijn op mezelf.

Helaas kon de bouw van mijn lichaam het niveau niet aan.

Charlene Miniplaybackshow

Ik kwam als jongere bij musical terecht en werd daardoor verliefd op kleinkunst en acteren. Theater dus, en met mijn voorliefde voor kinderen werd dat al snel jeugdtheater.
Ik ben als actrice geboren bij Dox, en heb veel te danken aan Hildegard Draaijer, Marjan Barlage en Sassan Saghar Yaghmai. Maar ook Jolanda Spoel en Roel Twijnstra van Het Waterhuis hebben mij gezien, geholpen, gesteund en prachtige kansen gegeven.


Ik heb een voorliefde voor fysieke beeldende eerlijke voorstellingen met humor. Ik heb nog nooit niet gezongen daarin. Vaak vind ik mezelf terug in geëngageerde projecten op locatie in een kwetsbare rol. Ik houd van poëzie en magie, en de allerjongste doelgroep. 

Ik hoop ooit nog eens mijn eigen voorstelling te maken waarin een koffer een grote rol zal spelen.

Maak je een voorstelling waar ik in pas? Neem dan contact met me op.

Walvisjong    Het Hoofd

Walvisjong
WalvisJongA5Voor.jpg
Walvisjong
Walvisjong
Jeugdtheater video
Video


Theater- en schrijfworkshops

Als actrice gaf ik vaak workshops en begeleidde ik nagesprekken bij de voorstellingen waar ik in speelde. 

Sinds 2020 ben ik mede verantwoordelijk voor de workshops bij de zomer-jeugdprogrammering van De Schuur en Openluchttheater Caprera. Met 130 man dat heerlijke bos in en tussen de buien door dansen en spelen geïnspireerd door het thema van de voorstelling die we zagen. Het blijft een kick om voor zo'n grote groep te staan en samen je verbeelding te gebruiken en plezier te hebben.