top of page

Charlene: spreekt

Stand- up comedy

Op het podium van een stand up comedy avond heb ik het erg naar mijn zin. Dat begon met een eerlijke en kwetsbare solo op de toneelschool. Ik dacht dat al mijn klasgenoten zouden volschieten van emotie. Ze lagen in een deuk.  Huilen en lachen ligt ook dicht bij elkaar. 

Als ik het over mijn angsten en tekortkomingen heb, en de dingen die ik niet snap, maak ik dat zo persoonlijk dat het eigenlijk weer universeel wordt. En als we er dan samen om lachen, troost dat ook meteen.  

Spoken word & zang

De gedichten en teksten die ik schrijf, kun je prima zelf lezen. Maar geef je mij een podium dan draag ik ze heel graag zelf voor. Dan komen de actrice en de schrijfster in mij samen om het ritme en de beelden in mijn woorden zo magisch mogelijk over te brengen. 

Ik gebruik mijn stem daarvoor graag op verschillende manieren, en vaak neemt de zangeres het over. Ik zing ook heel graag op de fiets en als ik langs het water wandel.

Special act

Bovenstaande zet ik graag in buiten de kunstwereld als speciale spreker/act. Ik verdiep me in het onderwerp en de mensen en maak iets wat inspireert. Door mijn achtergrond ben ik in vele werelden thuis, en naar andere werelden altijd nieuwsgierig.

Ik heb gemerkt dat een act van mij de dag emotioneel verankert bij de deelnemers.  

 

Kan jouw evenement, conferentie, lezing, studiedag wat licht en lucht gebruiken?

Zie je de waarde van het benadrukken van de schoonheid, poëzie, humor, menselijkheid en kwetsbaarheid van je onderwerp, maar weet je niet goed hoe?

Neem contact met mij op.

Special act op studiedag onderwijsstichting Tangent 

Presenteren

Naast presenteren voor kinderen vind ik het ook erg leuk om te presenteren voor volwassenen. Live of op camera. Ik kan tekst uit mijn hoofd leren, maar ook prima improviseren. De autocue en ik zijn goede vrienden. 

 

Zonder camera spreek ik ook graag teksten in. Ik kan veel van mijn creativiteit kwijt in stemmenwerk of als voice over. ​