top of page

Wat het is dat ik doe

"Een welkome afwisseling in het programma!"

Dat lijkt mij nou ook altijd.

"Ik was bijzonder geraakt en ontroerd door de voordracht van Charlene!" 

Wauw, dank je!

"Ze kwam met haar verhaal en eigen ervaring bij mij binnen."

Daar doe ik het voor.

"Aangrijpend. Prachtig mooi. Je liet duidelijk zien wat hs is. Daar gaf jij woorden aan die blijven haken... Dank!"

Dat was de bedoeling!

"Heel mooi en ontroerend. Ik heb ervan genoten."

Ik ook!

"Een persoonlijk verhaal wat me aangreep. Het verhaal over het plankje gaf me kippenvel, ik hoop dat ik in mijn werk de kinderen altijd wel kan bieden wat ze nodig hebben."

Wat fijn dat je dat eruit haalt en meeneemt.

"Genoten van je optreden, veel emoties gevoeld, hoe je dat met deze mooie woordenbrij zo treffend kan duiden is een waanzinnig talent. Jouw ervaringen hebben je tot zo'n krachtig en mooi mens gevormd. Nogmaals dank voor je bijdrage en veel succes met al je plannen!!" 

Stil van.


Wat fijn dat Medilex onderwijs opvolgt wat de sprekers op een congres bij de deelnemers teweeg hebben gebracht. Ik kan niet anders dan ongelooflijk dankbaar zijn voor de evaluatie en reacties die ik gisteren ontving over mijn bijdrage op de dag 'Hoogsensitieve kinderen in de klas'. Ze bevestigen waarom ik dit ooit verzonnen heb en aanbied, en waarom ik zo in deze vorm geloof.


Toen ik er stond, zag ik mijn woorden en grapjes aankomen, en inklinken. Ja hoor, dacht ik, weer een dag emotioneel verankerd bij de deelnemers. Volgens mij heb ik dat begrip zelf verzonnen. Het is precies hoe het voelt. Ik gooi met mijn persoonlijke ervaringen een anker uit, en zo zinken we een stukje dieper het onderwerp in.


Als ik het gedaan heb, snappen mensen het. Wat ik doe en waarom het zo waardevol is. Daarvoor krijg ik het zelf nog steeds niet duidelijk uitgelegd. Of wel uitgelegd, maar nog niet overtuigend. Want wat ga je dan doen? En wat voegt dat dan toe?


Ik heb geen Powerpoint presentatie, zelfs geen Prezi.

Ik ben geen deskundige. Ik heb geen boek te koop.

Ik heb mijn stem, mijn nieuwsgierigheid, en alles wat ik ooit heb meegemaakt. Door mijn achtergrond ben ik in vele werelden thuis.

Daarmee ga ik op zoek naar de schoonheid, poëzie, humor, menselijkheid en kwetsbaarheid van het onderwerp van de dag. Dat komt er dan uit als een gedicht, spoken word, een persoonlijk verhaal. Meestal komt er ook een lied mee. En we lachen wat af. Die kwaliteiten kan ik ook inzetten als presentatrice of dagvoorzitter.


Net dàt zit vaak niet in de Powerpoint presentaties van de deskundigen. En net dàt maakt het verschil tussen een informatieve dag met nuttige infomatie, en een inspirerende dag die iets in je heeft geraakt en je daardoor niet snel vergeet. Ik kan me niet voorstellen dat je als organisator van een congres of conferentie minder zou willen aanbieden.


Dus kan jouw evenement, conferentie, lezing, studiedag licht en lucht gebruiken? Neem contact met mij op, en we bespreken wat ik voor jouw dag kan betekenen.1 Comment


Jij hebt al die "moderne" dingen als PowerPoint niet nodig. Jij hebt jezelf. Mooi mens!

Like
bottom of page